ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ    ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
αρχική σελίδα
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ   /   ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

2o Φεστιβάλ Λευκαδίτικης Γαστρονομίας
01/07/2015
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Επιμελητήριο Λευκάδας

 

nlogo_F17127.JPG 

2o Φεστιβάλ Λευκαδίτικης Γαστρονομίας

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2o Φεστιβάλ Λευκαδίτικης Γαστρονομίας, που έλαβε χώρα στην Πλατεία Μαρκά την Παρασκευή και το Σάββατο 27 και 28 Ιουνίου. Η δράση έλαβε χώρα στα πλαίσια του προγράμματος ΤΟΠΣΑ και η διοργάνωσή του έγινε με τη συνεργασία της Εταιρείας Ανάπτυξης του Επιμελητηρίου Λευκάδας, της Δ.Ε.Π.Ο.Κ.Α.Λ του Δήμου Λευκάδας, της ΠΕΔΙΝ και της EqualSociety.

Το Φεστιβάλ ήταν αφιερωμένο στη μνήμη της Λευκαδίτισσας μαγείρισσας και συγγραφέα, Εύης Βουτσινά και αποσκοπούσε στην ανάδειξη της γαστρονομικής ταυτότητας της Λευκάδας με ιδιαίτερη αναφορά στα όσπρια της Λευκάδας.

Και τις δυο ημέρες του Φεστιβάλ εκτός από την έκθεση των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων και το εργαστήρι μαγειρικής ο διακεκριμένος σεφ, Βησσαρίων Παρθένης, αλλά και φοιτητές μαγειρικής παρουσίασαν τις δικές τους προτάσεις για τη λευκαδίτικη κουζίνα χρησιμοποιώντας τοπικά προϊόντα.

Παράλληλα, στον κήπο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λευκάδας αξιόλογοι ομιλητές πήραν το λόγο, για να αναδείξουν την αξία της τοπικής παραγωγής και της γαστρονομίας, αλλά και της αναπόσπαστης σχέσης τους με την προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος. Μεταξύ αυτών ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας, Σωτήρης Σκιαδαρέσης, αναφέρθηκε στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας μέσω των παραδοσιακών προϊόντων υπογραμμίζοντας τους λόγους για τους οποίους επιβάλλεται τόσο οι επαγγελματίες όσο και οι αρμόδιοι φορείς να συντελέσουν τα μέγιστα προς αυτή την κατεύθυνση.

Το Επιμελητήριο Λευκάδας αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει:

  • Όλους τους παραγωγούς που εξέθεσαν τα προϊόντα τους
  • Το διακεκριμένο σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη
  • Όλους τους εθελοντές που και τις δύο μέρες βρίσκονταν στο χώρο της εκδήλωσης και βοήθησαν ποικιλοτρόπως
  • Την ΔΕΠΟΚΑΛ του Δήμου Λευκάδας, την ΠΕΔΙΝ και την EqualSociety για την άψογη συνεργασία
  • Την Δημόσια Βιβλιοθήκη Λευκάδας για το άνοιγμα στο κοινό της Συλλογής Μεταβυζαντινών Κειμηλίων και το Λαογραφικό μουσείο του Ορφέα
  • Την Ιερά Μητρόπολη Λευκάδας για το άνοιγμα των Ιερών Ναών των Αγίων Αναργύρων και της Παναγίας των Ξένων
  • Το παρουσιαστή κο Παναγιώτη Κουνιάκη και το ραδιοφωνικό σταθμό Prisma 95,1 FM

 

Για τη Διοικητική Επιτροπή

Ο Πρόεδρος

Σωτήρης Σκιαδαρέσης


Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ-ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ