ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ    ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
αρχική σελίδα
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ   /   ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΘΕΣΕΩΝ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΣΕ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΕΠΑΛ
13/07/2018
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

 

Το Επιμελητήριο Λευκάδας ενημερώνει τις επιχειρήσεις -μέλη του ότι μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για να παρέχουν θέσεις μαθητείας στους αποφοίτους των Επαγγελματικών Λυκείων(ΕΠΑ.Λ).

Τα Επιμελητήρια μπορούν να λειτουργήσουν ως συνδετικός κρίκος μεταξύ της επιχειρηματικής κοινότητας και του εκπαιδευτικού συστήματος και για αυτό το λόγο έχουν αναδείξει από πολύ νωρίς την ανάγκη σύνδεσης της επαγγελματικής εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, μέσα από την εφαρμογή και στην Ελλάδα, του επιτυχημένου στην Ευρώπη θεσμού της Μαθητείας.

Ο  συνδυασμός της επαγγελματικής εκπαίδευσης με τις ευκαιρίες μάθησης εντός του  εργασιακού χώρου, ανήκει στις πολιτικές που μπορούν να προσφέρουν ουσιαστικές λύσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι χώρες οι οποίες επενδύουν συστηματικά σε αυτή την προσέγγιση, παρουσιάζουν σαφώς θετικότερες επιδόσεις στο θέμα της απασχόλησης των νέων.

Θεωρώντας ότι ο θεσμός της μαθητείας ενισχύει τους αποφοίτους των Επαγγελματικών Λυκείων να αποκτήσουν επαγγελματική εμπειρία στον παραγωγικό τομέα και ειδικότερα σε επιχειρήσεις κλάδων σχετικών με τις σπουδές τους, ώστε να ενισχύσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες για τη μετάβασή τους στον κόσμο της εργασίας και των επιχειρήσεων, προσκαλούμε τις τοπικές επιχειρήσεις να στηρίξουν αυτό το θεσμό.

Ειδικότερα: 

Το Μεταλυκειακό έτος – τάξη μαθητείας των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.) απευθύνεται σε αποφοίτους ΕΠΑ.Λ., έχει διάρκεια 9 μηνών και περιλαμβάνει εργαστηριακά μαθήματα ειδικότητας διάρκειας 7 ωρών τη εβδομάδα, που πραγματοποιούνται στο σχολείο και παράλληλα «Πρόγραμμα εκπαίδευσης στο χώρο εργασίας – μαθητεία σε εργασιακό χώρο» διάρκειας 28 ωρών την εβδομάδα, επιμερισμένες σε τέσσερις ημέρες, στον εργοδότη.

 Οι Ειδικότητες των δύο ΕΠΑΛ Λευκάδας είναι: 

1.      Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών

2.      Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων

3.      Τεχνικός Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων και Κατασκευών

4.      Τεχνικός Η/Υ και Δικτύων Η/Υ

5.      Τεχνικός Οχημάτων

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να προσφέρουν θέση μαθητείας σε αποφοίτους των Επαγγελματικών Λυκείων θα πρέπει να προβούν σε αναγγελία των διαθέσιμων θέσεων μαθητείας στο σχετικό portal του ΟΑΕΔ μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου 2018 χρησιμοποιώντας τους κωδικούς TAXISNET για την είσοδο τους.
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Σκιαδαρέσης Σωτήρης


Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

DOWNLOADS
PLIROFORIESGIAMATHITEIAIDIOTES(2)_F6166.docx

 

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ-ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ
HΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ