ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ    ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
αρχική σελίδα
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ   /   ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Επιχορηγούνται επιχειρήσεις για πρόσληψη πτυχιούχων
Επιχορηγούνται επιχειρήσεις για πρόσληψη πτυχιούχων
02/04/2019
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

πατήστε για μεγέθυνση

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

 

Επιχορηγούνται επιχειρήσεις για πρόσληψη πτυχιούχων

Έως και 800 ευρώ το μήνα για την πρόσληψη πτυχιούχων προσφέρει ως επιχορήγηση σε επιχειρήσεις το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ.

Το πρόγραμμα επιχορηγεί το 50% του µηνιαίου µισθολογικού και µη µισθολογικού κόστους για 6.000 πτυχιούχους ηλικίας έως 39 ετών, αποφοίτους ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Τα ποσά της επιδότησης ξεκινούν από τα 600 ευρώ και φτάνουν στα 800 ευρώ το μήνα για άνεργους που διαθέτουν διδακτορικό.

Με την επιχορήγηση αυτή πρέπει να καλύψουν το 50% του μισθού των νεοπροσλαμβανόμενων πτυχιούχων εργαζομένων τους. Επομένως, αν καλύψουν το πλήρες ποσό, πρέπει να δώσουν μικτούς μισθούς 1.200 – 1.600 ευρώ.

Η επιχορήγηση διαρκεί 15 µήνες, μετά τη λήξη της οποίας η επιχείρηση υποχρεούται να  διατηρήσει τις θέσεις εργασίας για επιπλέον 3 µήνες, χωρίς επιχορήγηση.

Στο πρόγραμμα εντάσσονται:

Α. Επιχειρήσεις με κύρια δραστηριότητα στους κάτωθι τομείς:

α. Μεταποίηση-Βιομηχανία

β. Τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών (τηλεπικοινωνίας, υπολογιστών, παροχής συμβουλών και συναφείς δραστηριότητες και δραστηριότητες υπηρεσιών πληροφορίας)

γ. Υλικά-Κατασκευές (κατασκευές) και

δ. Εφοδιαστική αλυσίδα (μεταφορά και αποθήκευση)

Β. Επιχειρήσεις, ανεξάρτητα με το αντικείμενο δραστηριότητάς τους, που θα δημιουργήσουν νέα/ες θέση/εις εργασίας ειδικοτήτων πληροφορικής.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη μιας επιχείρησης στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού της κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης υπαγωγής.

 Πηγή : insider.gr

 

 

ΕΦΕΤ: Κατασχέθηκαν 13 τόνοι ακατάλληλων προϊόντων

Έλεγχο σε επιχείρηση που δραστηριοποιείται στο χώρο της τυποποίησης, συσκευασίας και εμπορίας μιγμάτων μπαχαρικών, βοτάνων και προσθέτων, τα οποία προορίζονται για χονδρική πώληση, πραγματοποίησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο των τακτικών ελέγχων και της διερεύνησης καταγγελιών πολιτών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στην επιχείρηση βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 11 τόνοι περίπου προϊόντα, σε σκόνη ή σε νιφάδες, σε μεγάλες κυρίως συσκευασίες (από 10 έως 25 κιλά η κάθε μία) για τα οποία είχε παρέλθει ο χρόνος διατηρησιμότητάς τους.

Επιπλέον, σε βιομηχανία τροφίμων στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, κατασχέθηκαν δύο περίπου τόνοι προϊόντα ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση όπως βούτυρα, άλευρα και σπόροι σε μεγάλες επίσης συσκευασίες (πρώτες ύλες για παραγωγή προϊόντων ζύμης) για τα οποία είχε παρέλθει ο χρόνος διατηρησιμότητας ενώ για τα περισσότερα από αυτά διαπιστώθηκε παρουσία εντόμων σε όλα τα στάδια της ανάπτυξής τους.

Ο ΕΦΕΤ καλεί τις επιχειρήσεις τροφίμων να συμμορφώνονται με την κείμενη νομοθεσία όσον αφορά την υγιεινή και την ασφάλεια των τροφίμων, να τηρούν πιστά το σύστημα FIFO (first in first out), κατά την αποθήκευση των τροφίμων, ακόμη και σε αυτά με μακράν ημερομηνία ανάλωσης, ώστε να αποφεύγονται ευρήματα, όπως τα ανωτέρω και διαβεβαιώνει τους καταναλωτές ότι οι έλεγχοι στην αγορά συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς και ενόψει μάλιστα των εορτών του Πάσχα.

 «Ορίζοντας Ευρώπη» – 100 δισ. στην έρευνα και την καινοτομία

Το πρόγραμμα της ΕΕ για την Έρευνα και την Καινοτομία της περιόδου 2021 – 2027 «Ορίζοντας Ευρώπη», παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση στον «Δημόκριτο», ο αρμόδιος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Ερίκ Πακέ, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Έρευνας και Καινοτομίας Κώστα Φωτάκη και της επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας Πατρίτσιας Κυπριανίδου, η οποία και συντόνισε τη συζήτηση που ακολούθησε.

Το πρόγραμμα θεωρείται το πλέον φιλόδοξο έως σήμερα καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει να διατεθούν για την έρευνα και την καινοτομία 100 δισεκατομμύρια ευρώ, με τα 94 δισ. από αυτά να διατίθενται μέσω του ίδιου του προγράμματος.

Στην παρέμβασή του ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι την ιδιαίτερη σημασία που αποδίδει η κυβέρνηση στους τομείς της έρευνας και της καινοτομίας, επιλέγοντας να ενισχύσει την έρευνα και τους νέους επιστήμονες με πρόσθετους πόρους, παρά την αντίξοη οικονομική συγκυρία. Τόνισε ότι οι δαπάνες για έρευνα και ανάπτυξη στην Ελλάδα, σημείωσαν ιστορικό ρεκόρ το 2017, ξεπερνώντας τα 2 δισ. ευρώ και φθάνοντας το 1,14% ως ποσοστό επί του ΑΕΠ, ενώ μιλώντας στο ΑΠΕ σημείωσε πως διανοίγονται πολλές προοπτικές για τη χώρα μας.

«Για παράδειγμα εξασφαλίσθηκε η συμμετοχή της στο πρόγραμμα Widening που αποσκοπεί στην ενίσχυση του ερευνητικού δυναμικού. Πρέπει να διευκρινιστεί ότι η συμμετοχή στο πρόγραμμα αυτό εξασφαλίστηκε λόγω της μείωσης του ΑΕΠ τα τελευταία χρόνια, που αποτελεί το νέο κριτήριο, και ανεξάρτητα από τις υψηλές επιστημονικές επιδόσεις της Ελλάδας» ανέφερε.

Ο κ.Φωτάκης έκανε επίσης γνωστό ότι το πρόγραμμα αυτό θα προσελκύσει το 3,3% του συνολικού προϋπολογισμού του HorizonEurope. «Η χώρα είναι έτοιμη εξάλλου να συμμετάσχει στις νέες ευρωπαϊκές «Αποστολές» (Missions)που προσομοιάζουν τις δικές μας εμβληματικές πρωτοβουλίες, όπως τα «Εθνικά Δίκτυα Ιατρικής Ακριβείας και Κλιματικής Αλλαγής», που αποτελούν οριζόντιες ερευνητικές δράσεις με σαφές κοινωνικό αποτύπωμα. Τέλος, εμφανίζονται ευκαιρίες και προκλήσεις για την χώρα στο πλαίσιο των «Συνεργειών» (Synergies) για την βέλτιστη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων για την έρευνα, σε σύνδεση με τα διαρθρωτικά ταμεία» κατέληξε.

Από την πλευρά του, ο κ. Πακέ αναφέρθηκε στις πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Ελλάδα για την προώθηση της αριστείας και την ενίσχυση του ανθρώπινου κεφαλαίου και τόνισε την ανάγκη περαιτέρω ανάδειξης της αξίας της έρευνας στη κοινωνία. Κατά την ομιλία του, τόνισε ότι το φιλόδοξο αυτό πρόγραμμα θα συμβάλει στην αντιμετώπιση των πολλαπλών προκλήσεων που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή, τις ψηφιακές τεχνολογίες, την υγεία, τα τρόφιμα, φυσικούς πόρους κ.α. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καινοτομίας (ΕΣΚ) το οποίο στο πλαίσιο του «Ορίζοντα Ευρώπη» θα ενισχύσει την καινοτομία που δημιουργεί νέες αγορές συμβάλλοντας στον εντοπισμό και στη χρηματοδότηση ταχέως εξελισσόμενων καινοτομιών υψηλού κινδύνου.

«Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ έπειτα από πρόσκληση του υπουργείου για να παρουσιάσουμε το «Ορίζοντας Ευρώπη». Αυτό θα είναι ένα πολύ διαφορετικό πρόγραμμα σε σχέση με τα προηγούμενα, πολύ πιο επιδραστικό και θα επιτρέψει στην Ελλάδα να επενδύσει με φιλοδοξία σε πολλούς και διάφορους τομείς της έρευνας και της καινοτομίας» ανέφερε εξάλλου σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε φιλοξενούμενο στην Ελλάδα τον γενικό διευθυντή Ερευνας και Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Κάναμε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση, το ελληνικό ερευνητικό οικοσύστημα είναι πολύ εξωστρεφές, συμμετέχει σε όλες τις σημαντικές πρωτοβουλίες για τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας» σημείωσε από την πλευρά της η επιφαλής της ΓΓΕΤ Πατρίτσια Κυπριανίδου.

«Η Ελλάδα συμμετέχει σε όλες τις μεγάλες Ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της εποχής μας όπως το Artificial Intelligence for Europe, το European HPC (European High Performance Computing ) και το ΕΟSC (European Open Science Cloud) και μέσα από τη δράση του «Ερευνώ Δημιουργώ Καινοτομώ» χρηματοδοτεί τεχνολογίες της λεγόμενης 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης με Δημόσια Δαπάνη 66 εκ.Euro ήδη από τον Α΄ κύκλο» υπογράμμισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 


Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ-ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ
HΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ