ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ    ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
αρχική σελίδα
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ   /   ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ενημέρωση για τις διεθνείς εμπορευματικές μεταφορές και συναλλαγές κατά την περίοδο της πανδημίας κορωνοϊού (COVID -19) από το Υπουργείο Εξωτερικών
16/04/2020
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

 

Κατόπιν επιστολής από το Γενικό Γραμματέα των Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών του κου Δημητριάδη Γρηγορίου με Αριθμ. Πρωτ.19188/10.04.2020, σας ενημερώνουμε ότι με στόχο την παροχή επίκαιρης πληροφόρησης προς τις ελληνικές επιχειρήσεις σχετικά με τις διεθνείς εμπορευματικές μεταφορές και συναλλαγές κατά την περίοδο της πανδημίας κορωνοϊού , το Υπουργείο Εξωτερικών έχει προβεί στις ακόλουθες πρωτοβουλίες ενημέρωσης :

1.     δημιούργησε οδηγό όπου καταγράφονται τα έκτακτα μέτρα (περιοριστικά και διευκόλυνσης), που έχουν ληφθεί διεθνώς στον τομέα των εμπορευματικών συναλλαγών και μεταφορών. Ο οδηγός ενημερώνεται τακτικά και έχει αναρτηθεί στην ειδική ενότητα της ιστοσελίδας του Enterprise Greece : https://www.enterprisegreece.gov.gr/covid-19-countries-map , με πληροφορίες που συλλέγονται από τα Γραφεία ΟΕΥ και άλλες πηγές. Οι επιχειρήσεις δύναται να αντλήσουν ενημέρωση για τη χώρα που τους ενδιαφέρει , επιλέγοντάς την από τον άτλαντα της ιστοσελίδας.

2.   Ο οδηγός έχει , επίσης, αναρτηθεί στην ιστοσελίδα Agora του Υπουργείου Εξωτερικών, στον σύνδεσμο http://agora.mfa.gr/news/1019-metra-ston-tomea-ton-diethnon-emporevmatikon-metaforon-logo-pandimias-koronoioy-covid-19. Η ενημέρωση αφορά τις ακόλουθες θεματικές : 

1.     Ταξιδιωτικά μέτρα

2.   Έκτακτα μέτρα στον τομέα των εμπορευματικών συναλλαγών / μεταφορών

3.   Μέτρα διευκόλυνσης των εμπορευματικών συναλλαγών / μεταφορών

4.   Πληροφορίες για έλλειψη / ζήτηση προϊόντων

              5.    Γενική ενημέρωση για τα προβλήματα που προκαλεί η                        πανδημία στις εμπορευματικές συναλλαγές και στο επιχειρείν.


Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ-ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ