ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ    ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
αρχική σελίδα
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Επιμελητήριο Λευκάδας : Πρωτοβουλία για τη σήμανση ονομασίας προέλευσης και γεωγραφικής ένδειξης Θεσμικό πλαίσιο προστασίας του Λαδοκούλουρου Λευκάδας
29/03/2024
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

398a915a-8669-4322-90c7-dee0e0f316f8_F458240611.jpg

 

Με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Λευκάδας  το απόγευμα της Πέμπτης 28 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας μεταξύ του Προέδρου του Επιμελητηρίου Σωτήρη Σκιαδαρέση και εκπροσώπων αρτοποιών – μεταποίησης με κύριο στόχο να θιχτούν τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δευτερογενής  τομέας της περιοχής μας.   Ειδικότερα ανταλλάχθηκαν απόψεις και διατυπώθηκαν θέσεις που αφορούν τα προϊόντα ονομασίας προέλευσης αλλά και προστατευόμενης γεωγραφικής ένδειξης (ΠΟΠ και ΠΓΕ).

Κατόπιν της εποικοδομητικής συζήτησης ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας Σωτήρης Σκιαδαρέσης  εισηγήθηκε όπως ο φορέας μας αναλάβει ουσιαστική πρωτοβουλία, προκειμένου συντεταγμένα και με απόλυτη μεθοδικότητα  να συνταχθεί ο  σχετικός φάκελος και να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για το παραδοσιακό μας προϊόν. Αυτή μας η κίνηση πιστεύουμε ότι θα αποδειχθεί ιδιαιτέρως χρήσιμη, στην προσπάθεια που καταβάλλουμε  για το πολύ σοβαρό ζήτημα της εξωστρέφειας και της δυναμικής παρουσίας της παραγωγής μας στις αγορές.

Τα τοπικά προϊόντα αποτελούν «σημαία» του Επιμελητηρίου μας και στόχος μας είναι η ανάδειξη του Νομού μας  ως γαστρονομικού προορισμού.

 

                                                                                         Για το  Δ.Σ

                                                                                        Ο Πρόεδρος

                                                                                 Σκιαδαρέσης Σ. Σωτήριος

 


Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ-ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ