ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ    ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
αρχική σελίδα
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΙΛΧΕΛΜ ΝΤΑΙΡΠΦΕΛΝΤ
21/09/2023
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση

Το Επιμελητήριο Λευκάδας, οι εκδόσεις fagotto και ο Σύλλογος για τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον Νυδριού Βίλχελμ Νταίρπφελντ πραγματοποίησαν εκδήλωση - φόρο τιμής στον Βίλχελμ Νταίρπφελντ και της επανέκδοσης του βιβλίου ALT ITHACA. Στην εκδήλωση, παρουσίαση της έκδοσης έκανε η κα Χαρά Παπαδάτου-Γιαννοπούλου και παρεμβάσεις/ομιλίες  έγιναν από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Σκιαδαρέση την κα ΕλένηΒερυκίου πρόεδρο του Σύλλογου για τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον Νυδριού Βίλχελμ Νταίρπφελντ τον κ Πάνο Σκληρό πρώην Δήμαρχο και τον εκδότη κ. Νίκο Θερμό.

Στην ομιλία του ο κ. Σκιαδαρέσης υπογράμμισε, ότι το Επιμελητήριο το οποίο μεριμνά  ως φορέας πολιτισμού και τουρισμού, επιβάλλετε να τροφοδοτεί συνεχώς ανάλογες δράσεις και είναι θετικό στο να χρηματοδοτήσει ένα τόσο σημαντικό έργο. Άλλωστε ο φορέας το 2017 σε συνεργασία με τον Σύλλογο για τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον Νυδριού Βίλχελμ Νταίρπφελντ, πραγματοποίησε τότε μια σημαντική εκδήλωση στο μουσείο της Ακρόπολης και χρηματοδότησε εξ ολοκλήρου τη προσπάθεια για την  επανέκδοσης αλλά και την ανάσυρση από την λήθη της θεωρίας του Δαίρπφελδ ALT  ITHAKA.

Συνεχίζοντας πρόσθεσε ότι είναι πολύ σημαντική η δημιουργία ενός Κέντρου Πολιτισμού στο Νυδρί Λευκάδος αλλά και η ανέγερση  ενός  μνημείου ισάξιου του μεγέθους του ονόματος του, που θα καλύψει την ανάγκη αυτή και ταυτόχρονα θα λειτουργήσει και ως σημείο συνάντησης της επιστήμης με το ευρύ κοινό.
Πρόταση του προέδρου του επιμελητηρίου, είναι
η δημιουργία μιας ομάδας εργασίας μεταξύ Επιμελητηρίου, Δήμου, Περιφέρειας, Συλλόγου  για τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον Νυδριού Βίλχελμ Νταίρπφελντ,  επιστημόνων και άλλων συμπολιτών μας που ασχολούνται με το θέμα  προκειμένου να βρεθεί  τρόπος να αναδείξουμε και να προβάλουμε πανελλαδικά αλλά ακόμη και παγκόσμια το μοναδικό αυτό έργο. Πρέπει να γίνει γνωστή η θεωρία του Νταίρπφελντ  ότι η Λευκάδα είναι η Ομηρική Ιθάκη!.

Αυτό το  τόσο σημαντικό έργο που έχουμε στα χέρια μας οφείλουμε να μεταλαμπαδέυσουμε στις νέες γενιές. 

«Υποχρέωση μας για τις επόμενες γενιές είναι να κάνουμε γνωστό σε όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο το έργο του Νταίρπφελντ και μέσω αυτού να προβάλουμε την ιστορία μας, το πολιστισμό μας αλλά και το τουριστικό μας προϊόν.» 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Σκιαδαρέσης Σωτήρης

e1_F-53090711.jpg

20230915_200545(1)_F-1246840377.jpg


Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ-ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ