ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ    ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
αρχική σελίδα
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο κ. Σκιαδαρέσης Σωτήρης ομόφωνα εξελέγη Αντιπρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων
08/03/2024
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

 

Την Δευτέρα 4 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν οι αρχαιρεσίες στην Αγροδιατροφική Σύμπραξη Ιονίων Νήσων με σκοπό την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σ. Σκιαδαρέσης εξελέγη στο νέο Δ.Σ. εκπροσωπώντας τα Επιμελητήρια Ιονίων Νήσων και στην χθεσινή πρώτη συνεδρίαση για συγκρότηση σε σώμα,  με πρόταση του Προέδρου αναλαμβάνει ομόφωνα τα καθήκοντα του Αντιπροέδρου.

Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη αποτελεί την συμφωνία για την εθελοντική συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, της παραγωγικής βάσης του πρωτογενή τομέα (Γεωργία – Κτηνοτροφία – Αλιεία) της, των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Δήμοι της Περιφέρειας), των υπόλοιπων Θεσμικών Φορέων- Επιμελητηρίων και Αγροτικών Συνεταιρισμών καθώς και επιχειρήσεων μεταποίησης αγροδιατροφικών προϊόντων, των επαγγελματιών των κλάδων Εστίασης και Τουρισμού καθώς και Κοινωνικών Φορέων με σκοπό την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Περιφέρειας αλλά και την βιώσιμη διαχείριση των πόρων του φυσικού της περιβάλλοντος.

Μέσα από τα νέα του καθήκοντα ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σ. Σκιαδαρέσης θα εργαστεί για την ενίσχυση των προϊόντων των Ιονίων Νήσων, την ενδυνάμωση του τουριστικού μας προϊόντος αλλά και την αποτελεσματική συνεργασία μεταξύ Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Θεσμικών Φορέων.

Η ανάληψη αυτή αποτελεί ιδιαίτερα σημαντική και τιμητική θέση για τον κ. Σωτήρη Σκιαδαρέση αλλά και για τον Επιμελητηριακό θεσμό των Ιονίων Νήσων.

 

Ο κ. Σκιαδαρέσης σε δήλωση του αναφέρει:

« Μπορούμε και πρέπει να συνεργαστούμε και να δουλέψουμε όλοι μαζί για την ανάδειξη και την προώθηση των προϊόντων μας. Τα προϊόντα μας πρέπει να αποκτήσουν ταυτότητα, αναγνωρισιμότητα και να είναι ανταγωνιστικά στις αγορές. Με αυτό τον τρόπο, θα αποκτήσουν την υπεραξία που τους αναλογεί, προς όφελος των παραγωγών και των επιχειρήσεων των νησιών μας. Στόχος μας θα πρέπει να είναι η διασύνδεση του πρωτογενή με τον τριτογενή τομέα των νησιών μας.»

Ο κ. Σκιαδαρέσης αφού ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο κ. Αραβαντινό και τα μέλη τόνισε ότι η εκλογή του στην θέση του Αντιπροέδρου της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων  έρχεται σε συνέχεια των δηλώσεων του νέου Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Τρεπεκλή που τόσο προεκλογικά όσο και  μετά την εκλογή του δηλώνει έμπρακτα ότι η δημιουργική συνεργασία με τα Επιμελητήρια αποτελεί γνώμονα της δράσης του, αναβαθμίζοντας τον ρόλο του Επιμελητηριακού θεσμού στα Ιόνια Νησιά.  Τόνισε δε ότι στο πρόσωπό του ο νέος Περιφερειάρχης τιμά τον Επιμελητηριακό θεσμό,  τις επιχειρήσεις αλλά και τα τέσσερα Επιμελητήρια των νησιών μας.

 

Η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου είναι η ακόλουθη:

- Νεκτάριος Αραβαντινός- Σιμωνέτος, Πρόεδρος Δ.Σ./Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Κεφαλληνίας

- Σωτήριος Σκιαδαρέσης, Αντιπρόεδρος Δ.Σ./Πρόεδρος Επιμελητήριου Λευκάδας

-Αιμιλία Μόσχου, Γραμματέας Δ.Σ./ Αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών

Προγραμμάτων, Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Καινοτομίας

- Γεώργιος Πλαγιώτης, Ταμίας Δ.Σ./ Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Λευκάδας

Μέλη Δ.Σ.

- Κωνσταντίνος Τσιριγώτης, Αντιπεριφερειάρχης Γεωργίας, Κτηνοτροφίας και Αλιείας

- Σπυρίδων Θεοτοκάτος, Γενικός Διευθυντής ΕΑΣ Κεφαλληνίας και Ιθάκης

- Άγγελος Γαλάτης, Αντιδήμαρχος ανακύκλωσης, χρηματοδοτικών προγραμμάτων, πρωτογενούς τομέα και προστασίας αδέσποτων Δήμου Ληξουρίου

- Ιωάννης Σαμαράς, Καθηγητής στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Ιονίου Πανεπιστημίου

- Νικόλαος Μουζακίτης, Περιφερειακός Σύμβουλος

 

                                                                                                ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ


Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ-ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ