ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ    ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
αρχική σελίδα
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Ο.Α.Ε.Ν. με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Ι. Κεφαλογιάννη
19/02/2020
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

86624124_1476135319220620_7586572511588909056_n_F23006.jpg

 

Εθιμοτυπική επίσκεψη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Ο.Α.Ε.Ν. πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020, στον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κο Γιάννη Κεφαλογιάννη στο γραφείο του στο Υπουργείο.

Στην συνάντηση εκ μέρους του Ε.Ο.Α.Ε.Ν. συμμετείχαν οι κ.κ. Σωτήρης Σκιαδαρέσης Πρόεδρος ΕΟΑΕΝ και Επιμελητηρίου Λευκάδας, Νίκος Ρεϊζακης Αντιπρόεδρος ΕΟΑΕΝ και μέλος Δ.Σ. Επιμελητηρίου Ρεθύμνου, Φώτης Κόττης Γ.Γ. ΕΟΑΕΝ και Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ζακύνθου, Αθανάσιος Ζλατούδης μέλος Δ.Σ. ΕΟΑΕΝ και Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Μανώλης Ζερβάκης μέλος Δ.Σ. ΕΟΑΕΝ και Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Το μεγαλύτερο μέρος της συνάντησης μονοπώλησε η πρόσφατη ψήφιση του νόμου που διέπει τις προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας υδατοδρομιών στην Ελλάδα, με τον Υφυπουργό να δίνει τις απαραίτητες διευκρινίσεις στις ερωτήσεις των εκπροσώπων του ΕΟΑΕΝ και των νησιωτικών Επιμελητηρίων.

Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι του ΕΟΑΕΝ έθεσαν το θέμα της  διασύνδεσης πληροφόρησης ανάμεσα στα διαφορετικά μέσα μαζικής μεταφοράς, σε πραγματικό χρόνο, καθώς και της δυνατότητας έκδοσης συνδυαστικών ηλεκτρονικών εισιτηρίων, ώστε ο κάθε ημεδαπός και αλλοδαπός περιηγητής να έχει την δυνατότητα πλήρους εικόνας όλης της διαδρομής του ταξιδιού του σε πραγματικό χρόνο, σε όλη την επικράτεια.

Επίσης συζητήθηκαν η πορεία υλοποίησης του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), καθώς επίσης το νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας των υπεραστικών και αστικών συγκοινωνιών στην νησιωτική Ελλάδα και οι ιδιαιτερότητες που αυτές παρουσιάζουν συγκρινόμενες με την χερσαία Ελλάδα, όταν π.χ. σε ένα νησί οι χρήστες  των ΜΜΜ αυξάνονται υπέρμετρα για έξι μήνες δημιουργώντας κυκλοφοριακές δυσχέρειες, που επηρεάζουν την ικανοποίηση των επισκεπτών ενός τόπου.

Τέλος τέθηκε στο τραπέζι, η ένταξη στο υπάρχον Νομοθετικό πλαίσιο ΜΜΜ της   
αστικής θαλάσσιας συγκοινωνίας, για την οποία αρμόδιο είναι το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και συναρμόδιο το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Σκιαδαρέσης Σωτήρης


Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ-ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ